Ανακαλύψτε τα μονοπάτια των τοπικών γεύσεων μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές της Ερείκουσας

Ανακαλύψτε τα μονοπάτια των τοπικών γεύσεων μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές της Ερείκουσας

Στο ξενοδοχείο Ερείκουσα θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλά από τα τοπικά φαγητά πάντα παραδοσιακά και καλομαγειρεμένα. Καθώς επίσης τα λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα συχνά είναι ντόπια και ιδίας παραγωγής ή εκτροφής των ιδιοκτητών των εστιατορίων, μπορείτε να είστε σίγουροι πως τα πεντανόστιμα πιάτα του νησιού θα είναι παράλληλα και υγιεινά!

Εδώ η χωριάτικη σαλάτα είναι δροσερή σαν το καλοκαιρινό αγέρι, το ελαιόλαδο ντόπιο, οι ελιές επίσης…τα ψάρια που ψήνονται στη σχάρα και ζαλίζουν τις χαριτωμένες γάτες του νησιού με τη μυρωδιά τους πιάστηκαν από τους ψαράδες του νησιού μόλις πριν από μερικές ώρες…τα τρυφερά κρέατα ψήνονται ή μαγειρεύονται με ευωδιαστά μυρωδικά και έντονα μπαχαρικά αφήνοντας τον ουρανίσκο σε έκσταση…τα λαχανικά έχουν τη γεύση που θυμόμαστε….τρυφερά κολοκύθια, αρωματικά αγγούρια και ζουμερές ντομάτες φτάνουν στο πιάτο μας απευθείας από κάποιο λαχανοκήπο!

Η Βενετοκρατία στα Επτάνησα είχε ως επακόλουθο να περάσουν η βενετσιάνικη κουζίνα, τα φαγητά και οι διατροφικές συνήθειες των Βενετών στους κατοίκους των νησιών. Νέα προϊόντα όπως το καλαμπόκι, η ντομάτα, τα φασόλια, η πιπεριά, αλλά και ο καφές και η σοκολάτα έφτασαν την περίοδο εκείνη στα Επτάνησα και καθώς η κουζίνα της γειτονικής χώρας έμοιαζε με την ελληνική όσον αφορά στα βασικά μεσογειακά συστατικά τους (λάδι, λαχανικά, ζυμαρικά, μυρωδικά), η κερκυραϊκή και επομένως και η ερεικουσιώτικη κουζίνα γρήγορα υιοθέτησαν και αναπροσάρμοσαν τις βενετσιάνικες συνταγές στα μέτρα τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυτούσιες μέχρι και σήμερα στο καθημερινό τραπέζι Κερκυραίων και Ερεικουσιωτών.

Γεύσεις παραδοσιακές, ελληνικές, αξέχαστες που φέρνουν στο νου ευχάριστες στιγμές, χαρούμενες γιορτινές βραδιές και ζεστά μεσημέρια με τους αγαπημένους φίλους ή όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Γεύσεις που έχουν την ομορφιά και το άρωμα της ρίγανης, του μαϊντανού, του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου. Το ερεικουσιώτικο τραπέζι στρώνεται με φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, ντόπια κρέατα και πουλερικά, τυροκομικά και τα πολλά λαχανικά.

Πολλές από τις τοπικές συνταγές συνδυάζουν τα υγιεινά υλικά με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου και των μυρωδικών που αποτελούν τη βάση της ερεικουσιώτικης διατροφής.

close
Contact Us